Otomasyon Panosu Nedir ?

Otomasyon Panosu

2020 yılından bu yana kalite standartlarını hiçbir şekilde düşürmeden otomasyon panosu ve elektrik panosu üretim ve kurulumuna devam eden Berka Pano, uluslararası standartlara kısa sürede ulaşmış durumdadır. Oldukça etkili bir şekilde hizmet sunan ve hizmetinden faydalanan her müşterisinin memnun kaldığı Berka Pano ile tanışmaya hazır olun. Otomasyon panoları teknik açıdan oldukça fazla özellik taşıyan ve birçok sektörde ihtiyaç duyulan elektrik cihazlarından birisidir. Elektrik enerjisinin doğru şekilde yayılması ve ana devrelerden tali devrelere verimli şekilde taşınması için otomasyon panosu ve çeşitlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Neredeyse her yerde karşınıza çıkma ihtimali oldukça yüksek olan bu panolar Berka Pano tarafından yüksek güvenlik koşulları yerine getirilerek üretilir ve montajlanır. Mekanik tasarımdan elektriksel tasarıma, elektronik donanımdan plan, şema ve resim düzenlemesine dek her bir aşaması büyük bir özenle ele alınır. Otomasyon panolarının dış kısmına uygulanan tasarımı mekanik tasarım olarak bilinir. İmal tarihinden ismine, gerilim frekansından kimyasal malzemelerine varana dek her bir detaylı bilgi bu kapakta yerini alır. Genellikle otomasyon panolarında kullanılan mekanik tasarım şeffaf ve renksizdir. Bu sayede etiketi daha okunur şekilde kendini gösterir.

Elektriksel tasarımı ise fazları göz önüne bulundurularak yapılır. Nominal izolasyon gerilimi bu tasarım aşamasında devreye girer. Kullanılan kablolar, klemensler ve diğer elemanlar alev iletmeyen özellik taşırlar. Bu aşamada kontrol devresi oldukça önemli olduğundan izolasyon daima hat safhadadır. Giriş ve çıkış korumaları, kontrol elemanları ve bağlantılar oldukça yüksek standart ve dikkat ışığında elde edilir. Elektronik donanım aşamasında ise nem, sıcaklık, ısı kaybı gibi özellikler ve çevresel faktörler ele alınarak tasarıma yapılır. Güç kullanımı, modüller ve hangi sıcaklıkta kaç saat çalışma sergileyebilir gibi nitelikler elektronik donanım aşamasında ortaya çıkar. Plan, şema ve resim düzenlemesi aşaması ise son kısımdır. Bu kısımda daha çok panoların çizimleri ve son kontrolleri yapılır. Eksiklik ve hatalar giderilir. Ardından kağıtlara baskısı yapılır. Bu baskılar üzerinde hangi kabloların kullanılacağı, numaraları, hangi kesite ve tipe sahip olan malzemelerin kullanılacağı, panonun gürültü seviyesi ve metraj gibi detaylı bilgileri yer alır. Böylece tamamen doğru bilgiler üzerinden Berka Pano uzman ekibi üretim ve montaj aşamalarına rahatlıkla geçiş yapabilirler.

Otomasyon Nedir?

Otomasyon panolarının ne işe yaradığını, nerelerde kullanıldığı bilmeden önce kavram olarak otomasyonun ne olduğunu bilmek oldukça önemlidir. Teknoloji ve sanayinin giderek yaygınlaşması, günümüzde insan gücünü geride bırakmaktadır. Bu nedenle de devreye otomasyon kavramı girer ve makineleşmenin üretimde ne kadar doğru ve mantıklı bir hareket olduğunu gösterir. Üreticilerin çok daha hızlı bir şekilde üretim yapması, kâr oranlarını arttırması, ticari faaliyetlerde önemli noktalara ulaşması, güvenli iş yapması ve özellikle de rekabetin artması adına otomasyon sistemlerine ihtiyaç duyulur. Ancak bu otomasyon sistemlerinin kurulumunda en önemli kısım şüphesiz otomasyon panosu yerleşkesidir. Otomasyon sistemlerinin kesintisiz bir şekilde çalışabilmesi için elektriğin doğru ve verimli şekilde kanallara ve devrelere iletilmesi gerekir. Bu durumda devreye otomasyon panosu giriş yapar ve elektrik sistemlerinin kesintisiz, güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlar.

Otomasyon Ne İşe Yarar?

Otomasyon sistemleri, sanayi, teknoloji ve endüstri alanlarında birçok kontrolün tek bir cihaz üzerinden yapılmasını sağlar. Cihazların aynı anda verimli ve enerjiyle çalışmasını ise ancak otomasyon panosu türleri sağlar. Burada devreye Berka Pano kalitesiyle, hizmet standartlarının üst düzey olmasıyla, uzman ekibiyle, profesyonel çalışmalarıyla ve özellikle de mutlu müşterileriyle kendini firma bazında geliştirmeye ve kanıtlamaya devam etmektedir. Otomasyon sistemleri mekanik ve elektronik tabanlı sistemlerdir. Bu nedenle de birden fazla alanın kontrol edilmesi ve enerji sağlanması için hızının artması gerekir. Hızın artması için de enerji akımının kullanılacak olan cihazlara ve bölgelere etkili ve hızlı şekilde iletilmesi gerekir. Bunu sağlayan malzemeler ise eksiksiz şekilde otomasyon panolarına yerleştirilir, kurulumu yapılır ve gönül rahatlığıyla kullanım aşamasına geçilir.

Otomasyon Panoları Nerelerde Kullanılır?

Otomasyon sistemlerinin kullanım sahası her geçen gün gelişme kaydetmeye devam ediyor. Güvenlik uygulamalarından bilimsel çalışmalara, iş yerlerinden imalat sektörüne, cep telefonlarından asansör sistemlerine, lojistik işlemlerinden araba sektörüne, elektronik cihaz üretiminden sağlık uygulamalarına, elektrik hizmetlerinden hava tahminlerine, internet hizmetlerinden video kayıt işlemlerine, ATM kullanımından otomatik vezne işlemlerine varana dek otomasyon sistemlerine ihtiyaç duyulur. Doğal olarak otomasyon sistemlerinin kurulu olduğu her alanda otomasyon panolarına olan ihtiyaç da artar. Bunun en önemli nedeni ise otomasyon gerektiren işlemlerin daha kısa sürede hızla yapılmasıdır. Artık insan gücüne olan talep giderek azalmakta, robotik ve makine gücüne olan ihtiyaç artış göstermektedir. Bu hususta gelişen teknoloji elektrik sektörünü de yakından ilgilendirir ve otomasyon panolarının kullanımı da giderek artış gösterir. Bu hususta tüm gelişmeleri takip eden Berka Pano, kısa süre içerisinde büyük başarılara imza atmış, referanslarını çoğaltmış ve daha iyileri için kendini geliştirmeye devam etmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm işlemler ve sistemler de artık otomatik bir denetim ve iletişim haline bürünmüştür. Bu hususta mekanizmalar da etkilenmiş ve üretimlerin hızında ve verimliliğinde artış için otomasyon sistemlerine ihtiyaç duyulmuştur. Sizler de bir şirket olarak herhangi bir hususta ve hizmette verimliliğinizi ve hızınızı arttırmak istediğinizde Berka Pano ile iletişime geçebilir ve tüm otomasyon sistemlerinize özel otomasyon panoları kurdurabilirsiniz.

Otomasyon Panolarının Avantajları Nelerdir?

Otomasyon sistemleri, en uygun boyutlarda otomasyon panoları ile birlikte kurulduktan sonra sistemin avantajlarını görmek çok uzun zaman almaz. Yaptığınız her işte kalite artışı yaşanır. Üretimde maliyet minimuma iner. Rekabet gücü artar. İş kazaları azalır ve hem zamandan hem enerjiden tasarruf sağlanır. Böylesine fayda sağlayan bir sistemi kullanmak her sektör için akıllıca olacaktır. Üstelik Berka Pano sayesinde bu panoları temin etmek size yüksek maliyetlere mâl olmayacaktır. Uzun vadeli bir şekilde otomasyon panolarını kullanmaya devam edebilir, işsizlik durumlarına son verebilir, işletmenizi giderek daha büyük bir işletme haline getirebilirsiniz. Hızda, kalite standartlarında, güvende ve verimli eylemlerde artış gözle görülür şekilde ortaya çıkar.

Otomasyon Panoları Berka Pano Farkıyla Sizlerle

Hemen hemen her sektörde kullanımına ihtiyaç duyulan otomasyon panoları Berka Pano farkıyla ve kalitesiyle sizlerle buluşmaya hızla devam ediyor. Otomasyon panoları genel olarak endüstriyel makine, muhasebe, fabrika, bina, akıllı bina, akıllı ev, barkod sistemi, depo sistemi, kütüphane sistemi, aydınlatma sistemleri, PLC sistemleri, sera ve market sistemlerinde kullanılır. Panoların kullanılmasındaki en önemli amaç ise yapılan tüm eylemleri kolaylaştırmak ve verimli bir şekilde elektrik akımı sağlamaktır. Otomasyon panoları kullanılacağı alana ve devamlılık süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Müşterilerin talepleri doğrultusunda tasarımları hazırlanabilir. Dikey, yatay, kapaklı ya da kapaksız gibi çeşitleri tamamen ihtiyacınıza ve kullanacağınız alana göre şekillendirebilirsiniz. Böylece hem elektrik çarpması hem de yangın gibi riskleri en aza indirmiş olursunuz. 2020 yılından bu yana hizmet sunan Berka Pano sayesinde merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabilir ve otomasyon, elektrik panoları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.